ESEMÉNYNAPTÁR


MÁRC

28

  ETK-Eduvital oktatás 20. félév
Egészségtudományi Kar + online
16:30

További események...

 

Támogasson minket!


Adója 1%-ával Ön is támogathatja
az EDUVITAL tevékenységét!

Alapítványunk adószáma: 18732168-1-42

Köszönjük!

 


 

Oldalainkat 43 vendég és 0 tag böngészi

  Alapítványunk
  

Név: Eduvital Alapítvány
Jogforma: alapítvány
Képviselő: Dr. Falus András
Cím: 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4. VI/606.
Adószám: 18732168-1-42
Email: alapitvany@eduvital.hu
Számlaszám:      Unicredit 10918001-00000083-83650007

 

 

AZ ALAPÍTVÁNY CÉLJA

Nézeteink szerint az egészségtudatosság jelentős mértékben függ a korszerű orvosbiológiai és pszichoszociális tudás széleskörű hozzáférhetőségétől valamint ezzel együtt a társadalom tagjainak személyes motivációjától is.

 

Ennek elősegítése érdekében az Alapítvány céljának tekinti, hogy:

  • az alapellátásban résztvevők prevenciós, egészségnevelési szerepének növelését, a háziorvosi, iskola- és foglalkozás-környezet egészségügyi ellátás prevenciós szemléletű átalakítását.
  • az egészséges életvitel jövőbeli mintázatának alakítása és az elért eredmények fenntarthatósága érdekében a jövő nemzedék, a gyermekek és a fiatal korosztály, valamint a szakemberek közötti proaktív interakció kialakítását.
  • változatos, korszerű kommunikációs rendszeren keresztül az egészségnevelés keretében nyújtott tudományos megalapozottságú oktatási modulok kisebbségi, hátrányos helyzetű társadalmi és etnikai csoportok és a magas kockázatú személyek számára is hozzáférhetőek és elsajátíthatók legyenek.
  • komplex, átfogó és a gyakorlati munkában, tanácsadásban jól használható, felelősségteljes információkat adjunk a korszerű öröklésbiológiai alapismeretek, a környezettudatosság, a táplálkozás, a mozgáskultúra és a szenvedélybetegségek kérdésein át a többek között az iskola-egészségügy, a mentálhigiénia, pszichoszomatikus kórképek, az egészséges öregedés, a család és a bioetika legfőbb kérdéseinek köréből.
  • a tudományosságon alapuló, alapvető orvosbiológiai és pszichoszociális ismeretek terjesztése nyomtatott és elektronikus oktatási anyagok létrehozását és széleskörű terjesztését. Ezen disszemináció alapján nyilvános szakmai, interdiszciplináris dialógust kívánunk kezdeményezni az orvos- és pszichoszociális tudomány fejlődésével kapcsolatos és tevékenységével is összefüggő dilemmákról, a hagyományos orvoslást megújítani kívánó szakmai kezdeményezésekről.

  • elsődlegesen azon, a társadalom legszélesebb részére hatni tudó, elkötelezett véleményformálók, akik mindennapi tevékenységük során, így a pedagógusok, egészségügyi szakemberek (pl. családorvosok, védőnők, stb.), lelkészek, újságírók, véleményformáló közszereplők, civil (kisebbségi- és beteg-) szervezetek képviselői számára felhasználható, korszerű és a gyakorlatban alkalmazható tudást nyújtson.

 

 

 

OSense O-Sense