ESEMÉNYNAPTÁR


MÁRC

28

  ETK-Eduvital oktatás 20. félév
Egészségtudományi Kar + online
16:30

További események...

 

Támogasson minket!


Adója 1%-ával Ön is támogathatja
az EDUVITAL tevékenységét!

Alapítványunk adószáma: 18732168-1-42

Köszönjük!

 


 

Oldalainkat 45 vendég és 0 tag böngészi

 

Az EDUVITAL NET KÜLDETÉSNYILATKOZATA

 

A magyar társadalom jelenlegi egészségi állapota és távlati kilátásai minden felelősen gondolkodó  számára kötelező feladatokat jelölnek ki. Ezért mi, orvosok, biológusok, pszichológusok, szociológusok, bioetikusok és egészségpolitikai szakemberek életre hívtuk az EDUVITAL Nonprofit Egészségnevelési Társaságot (EDUVITAL NET).

 

Nézeteink szerint az egészségtudatosság jelentős mértékben függ a korszerű orvosbiológiai és pszichoszociális tudás széleskörű hozzáférhetőségétől valamint ezzel együtt a társadalom tagjainak személyes motivációjától is. Ezért feladatunk és felelősségünk az alapellátásban résztvevők prevenciós, egészségnevelési szerepének növelése, a háziorvosi, iskola- és foglalkozás-környezet egészségügyi ellátás prevenciós szemléletű átalakítása.

 

A proaktív interakció a szakember és egyén között minden korosztályban lényeges, de az egészséges életvitel jövőbeli mintázatának alakítása és az elért eredmények fenntarthatósága  szempontjából különös figyelmet érdemel a jövő nemzedék, a gyermekek és a fiatal korosztály.

 

Az EDUVITAL NET céljainak és azok megvalósításának változatos, korszerű kommunikációs rendszerén át elkötelezett arra is, hogy az egészségnevelés keretében nyújtott tudományos megalapozottságú oktatási modulok kisebbségi, hátrányos helyzetű társadalmi és etnikai csoportok és a magas kockázatú személyek számára is hozzáférhetőek és elsajátíthatók legyenek.

 

Célunk, hogy komplex, átfogó és a gyakorlati munkában, tanácsadásban jól használható, felelősségteljes  információkat adjunk a korszerű öröklésbiológiai alapismeretek, a környezettudatosság, a táplálkozás, a mozgáskultúra és a szenvedélybetegségek kérdésein át a többek között az iskola-egészségügy, a mentálhigiénia, pszichoszomatikus kórképek, az egészséges öregedés, a család és a bioetika legfőbb kérdéseinek köréből.        

 

Az EDUVITAL NET tevékenysége kiterjed a tudományosságon alapuló, alapvető orvosbiológiai és pszichoszociális ismeretek írott és internetes (pl. Facebook, honlapok) oktatási anyagok létrehozására és széleskörű terjesztésére. Ezen disszemináció alapján nyilvános szakmai, interdiszciplináris dialógust kívánunk kezdeményezni az orvos- és pszichoszociális tudomány fejlődésével kapcsolatos és tevékenységével is összefüggő dilemmákról, a hagyományos orvoslást megújítani kívánó szakmai kezdeményezésekről.

 

Az egészségnevelési programot elsődlegesen azoknak az elkötelezett véleményformálóknak kínáljuk, akik a társadalom legszélesebb részére hatnak mindennapi tevékenységük során, így a pedagógusok, egészségügyi szakemberek (pl. családorvosok, védőnők, stb.), lelkészek, újságírók, véleményformáló közszereplők, civil (kisebbségi- és beteg-) szervezetek képviselői számára kívánunk felhasználható korszerű és gyakorlatban alkalmazható tudást nyújtani.

           

Az EDUVITAL NET egyetemi alapítványi háttérrel és a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat hálózatának és infrastruktúrájának segítségével jött létre és kíván működni.

 

Munkatársaink

OSense O-Sense