Hír keresése év szerint



ESEMÉNYNAPTÁR


MÁRC

28

  ETK-Eduvital oktatás 20. félév
Egészségtudományi Kar + online
16:30

További események...

 

Támogasson minket!


Adója 1%-ával Ön is támogathatja
az EDUVITAL tevékenységét!

Alapítványunk adószáma: 18732168-1-42

Köszönjük!

 


 

Oldalainkat 46 vendég és 0 tag böngészi


Figyelemre méltó!

 

A szerdán az Országgyűlés honlapján közzétett Magyarország 2013 című dokumentum szerint a 2012-ben született magyarok 75 éves élettartamra számíthatnak (a férfiak több mint 71, a nők csaknem 79 évig élhetnek). Ezzel a magyarok várható élettartama egy évvel több, mint Litvániában és Lettországban, de hét évvel kevesebb, mint a leghosszabb élettartamú spanyolok körében. 

A gyermekek körében az utóbbi évtizedben az asztma előfordulása két és félszeresére, a cukorbetegségé kétszeresére nőtt. A magas vérnyomás 80, a deformáló hátgerinc-elváltozások és a rosszindulatú daganatok 40, a vérszegénység 30 %-kal emelkedett a fiatalok körében. 
A jelentésből kiderül az is, hogy a magyar gyermekeknek kiemelkedően jó a kapcsolatuk a szüleikkel, az iskolai személyzettel viszont már kevésbé. Jóllétüket leginkább az egészségi kockázatok fenyegetik: gyümölcsöt csak harmaduk eszik naponta, 15 %-uk túlsúlyos, nyolcaduk legalább hetente egyszer dohányzik, ötödük legalább kétszer rúgott már be, és minden második gyerek üres hassal indul reggel iskolába. 
Hazánkban az emberek jólléte az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése révén lényegesen javítható, jó hír, hogy változásokat eszközölhetünk a mindennapokban beépíthető élvezhető formában is.
Az EDUVITAL azért jött létre, hogy segítsen ezen módszerek érvényre jutásában. A fenti tények csak erősíti azt a meggyőződésünket, hogy ma Magyarországon az egészségnevelés kiemelten fontos, a nemzet jövőjét alapvetően meghatározó, kötelező feladat.
Az "Érts, Csináld, Szeresd!" mottónk szellemében szeretnénk e nemes feladatot szolgálni egyre szélesedő tevékenységünkkel.
 
OSense O-Sense