Hír keresése év szerint



ESEMÉNYNAPTÁR


MÁRC

28

  ETK-Eduvital oktatás 20. félév
Egészségtudományi Kar + online
16:30

További események...

 

Támogasson minket!


Adója 1%-ával Ön is támogathatja
az EDUVITAL tevékenységét!

Alapítványunk adószáma: 18732168-1-42

Köszönjük!

 


 

Oldalainkat 39 vendég és 0 tag böngészi


HMAA BALATONFÜREDI NYÁRI KONFERENCIA 2012

 
Beszámoló az Amerikai Magyar Orvosszövetség balatonfüredi konferenciájáról.
 
Az Amerikai Magyar Orvosszövetség magyar származású orvosok és kutatók szervezete, mely a floridai Sarasotában tartja éves találkozóit, ahova a világ minden részéről érkeznek magyar orvosok és diákok. Az Amerikai Magyar Orvosszövetség (HMAA) Magyar Tagozata 2012. augusztus 18-19-én immáron ötödik alkalommal szervezte meg az éves balatonfüredi konferenciát, melynek a balatonfüredi Állami Szívkórház adott otthont.

Magyarország egyik vezető multidiszciplináris kongresszusa az idei évben a női kardiovaszkuláris betegségek megelőzése, az agyi betegségek és radiológiai képalkotásuk, valamint a veseanyagcsere  mellett kiemelt témájává tette az életmód, egészség oktatás, egészséges öregedés, epigenetika kérdésköreit. Az egészségbiológia horizontja az epigenetikától a pszichoszociális vonatkozásokig elnevezésű kiemelt téma szekcióban Prof. Dr. Falus András, Prof. Dr. Molnár Mária Judit, Dr. Salavecz Gyöngyvér, Prof. Dr. Németh György, valamint Dr. Tárnoki Ádám és Dr. Tárnoki Dávid tartottak multidiszciplináris tudományos előadást. 
 
A szakmai fórum mellett egyetemi hallgatók, rezidensek, PhD hallgatók és szakorvosok egyaránt tartottak előadást és mutattak be posztert számos témában. A tudományos programok mellett a résztvevők kötetlenül beszélgethettek a hazai és az Amerikában dolgozó magyar orvoskollégákkal és kutatókkal egy baráti légkörű konferencia keretében, melyet sport-és kulturális programok egyaránt színesítettek.
 
Az EDUVITAL Nonprofit Egészségnevelési Társaságot a konferencián Prof. Dr. Falus András képviselte. Az EDUVITAL NET üdvözli a kongresszus kiemelt témaválasztását, hiszen országos kezdeményezésünk nézetei szerint az egészségtudatosság jelentős mértékben függ a korszerű orvosbiológiai és pszichoszociális tudás széleskörű hozzáférhetőségétől valamint ezzel együtt a társadalom tagjainak személyes motivációjától is.
 
OSense O-Sense