Hír keresése év szerint



ESEMÉNYNAPTÁR


MÁRC

28

  ETK-Eduvital oktatás 20. félév
Egészségtudományi Kar + online
16:30

További események...

 

Támogasson minket!


Adója 1%-ával Ön is támogathatja
az EDUVITAL tevékenységét!

Alapítványunk adószáma: 18732168-1-42

Köszönjük!

 


 

Oldalainkat 39 vendég és 0 tag böngészi


Tevékenység összefoglaló

 

2014. február 1-jéig  tevékenységeink vázlata

·       Az EDUVITAL felnőttképzési akkreditációt szerzett

·       A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán ETK-EDUVITAL előadássorozat negyedik szemeszterét tartjuk.

·       Az ELTE Tanító- és Óvóképző karán a második félév indult el. Az ELTE TOK és az EDUVITAL közti megállapodás keretében hamarosan MSc képzés akkreditálása kezdődik.

·       A már 3. féléve tanrend szerűen folyó katolikus egyházi egészségnevelési oktatás mellett  folyik a református és evangélikus egyház, ezek felsőoktatási intézményeiben az EDUVITAL rendszeres oktatási és továbbképzési tevékenysége.

·       Folyamatban van az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel a közoktatási és szakképzési pedagógus életpályamodell részeként, egészségnevelési programunknak a továbbképzési rendszerbe való többszintű akkreditálása. Ezt követően részt veszünk az országos szakképzésben is.

·       Az Élet és Tudományban  elindult az Egészség=Egész-ség ? rovatunk, 2013 év elejétől minden héten megjelenik egy cikk az EDUVITAL gondozásában. A cikkek letölthetők és megjeleníthetők a dokumentumtárból.

·       Gyermeklét címmel közös lapot szerkesztünk a Házi Gyermekorvosok Egyesületével, és állandó résztvevői vagyunk a „Kávészünet” c. konferenciának.

·       Szülői fórumokat szervezünk többek között hátrányos helyzetű és roma településeken, tájékoztató előadásokat, egészség-órákat tartunk diákoknak.

·       Együttműködünk és közös hazai és nemzetközi szimpóziumokat tartunk az Amerikai Magyar Orvosszövetséggel.

·       Együttműködünk a Tudományos Újságírók Klubjával.

·       Támogatjuk és buzdítjuk a Semmelweis Egyetem hallgatóinak kezdeményezéseit (legutóbb a SE-ETK Prezentációs Versenye kiváló kezdeményezését támogatjuk).

·       Együtt az Egészségért kampányt indítunk az egészségtudatosabb nemzedékért.

·       Az EDUVITAL támogatja a "Három Királyfi, Három Királylány" mozgalmat, amelynek lényege a gyermekvállalás, és annak minden szociális és anyagi körülményének támogatása. 

·       Dr. Kopp Mária professzorasszony tisztelőiként, barátaiként, az ő és két évvel korábban elhunyt férje és munkatársa, Skrabski Árpád emlékére díjat alapítottunk, amelyet az ifjúság egészségnevelésében kimagasló szerepet betöltő jelöltnek adunk át. 2013 április 3-án került sor első alkalommal a díj átadására. A díjat a független zsűri a 23 kitűnő jelölt közül, Dr. Gyene István egyetemi-, iskolai- és sportoktatók generációinak példaképének ítélte oda. A díjátadáson részt vett és beszédet mondott Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztérium minisztere és Hoffmann Rózsa, Oktatási államtitkár is.
Összefoglaló a  díjátadóról

 

OSense O-Sense