Hír keresése év szerint



ESEMÉNYNAPTÁR


MÁRC

28

  ETK-Eduvital oktatás 20. félév
Egészségtudományi Kar + online
16:30

További események...

 

Támogasson minket!


Adója 1%-ával Ön is támogathatja
az EDUVITAL tevékenységét!

Alapítványunk adószáma: 18732168-1-42

Köszönjük!

 


 

Oldalainkat 35 vendég és 0 tag böngészi


Megszületett a Kopp-Skrabski-díj
szavazás végeredménye
3kiralyfi 3kiralylanyeduvital logo trans1 16m

 

 

A szavazás végeredménye

Jeloltek es dijazottak

2017. szeptember 16-án, a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban ünnepélyes keretek között került sor a Kopp-Skrabski-díj átadására. Földi-Kovács Andrea szerkesztő-műsorvezető konferálta fel és szólította egyenként színpadra a Kopp‑Skrabski‑díj kuratóriuma által elbírált egyéni és házaspár jelölteket. Rövid beszédet mondott, majd a díjakat átadta Purebl György, a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet klinikai igazgatóhelyettese, Dr. Engler Ágnes, a Debreceni Egyetem adjunktusa és Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke.

 

A fődíjat kapták:

Egyéni kategóriában:

lehocz monikaLehőcz Monika – igazgató, Otthon Segítünk Alapítvány

Az Otthon Segítünk Szolgálat igazgatója. A Szolgálat kisgyermekes családok normatív krízishelyzeteinek kezelésében nyújt támaszt. Önkénteseik között vannak nagymamák, nagypapák, anyukák, munkát keresők és aktív dolgozók is. Generációs hidat építenek, erősítik a társadalmi szolidaritást, védőhálót. Azért küzdenek, hogy gyermekek érzelmi biztonságot adó otthonban nőjenek fel, és a kívánt gyermekek megszülethessenek.

 

Házaspár kategóriában:

buzaBuza Anna és Buza Domonkos pszichológusok

A pszichológus házaspár tevékenyen részt vállalt 1973-tól a Budapesti Lelki Elsősegély Telefonszolgálat – az ’ÉLET’ létrehozásában. Nevükhöz kötődik egy tucat szolgálat indítása, munkatársainak kiképzése. Buza Domonkosné negyven éven át irányította a budapesti szolgálatot, önkéntesek százait nevelte ki. Buza Domonkos meghatározó szerepet vitt az öngyilkosság megelőző mozgalom elindításában és életben tartásában, melynek köszönhetően mára mintegy 500 önkéntes fogadja évente több mint félmillió segítségkérő hívását – Magyarországon s a határon túl. A házaspár ma is sokat tesz a magyarság lelki egészségéért.

 

A közönségszavazás első helyezettjei:

Egyéni kategóriában:

szeverenyi peterDr. Szeverényi Péter – szülész-nőgyógyász, Magyar Pszichoszomatikus Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság elnöke

A családközpontú szülészeti gyakorlat és a hazai pszichoszomatikus szülészet-nőgyógyászati mozgalom egyik első alakja, 25 éve központi szervező figurája. Az együttszülések egyik első kezdeményezője. A családközpontú szülészet meghonosítása érdekében több mint 100 tudományos cikket közölt, számos előadást tartott, konferenciát szervezett. 25 évig Magyar Pszichoszomatikus Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság alapító titkára volt, 2009 óta pedig a társaság elnöke.

 

Házaspár kategóriában:

rudan suvegesSüvegesné Rudan Margit, gyógypedagógus és Süveges Gergő, műsorvezető

A házaspár a Szent Imre templom berkein belül a családos közösség összefogójaként és motorjaként ismert. A programok, táborok és lelkigyakorlatok szervezésén túl a Házas Esték megalapításával és vezetésével tesznek azért, hogy a Plébániának élő, aktív és motiváló sokgyermekes közössége legyen. A házaspár nemcsak a szülőkre, hanem a gyermekekre is gondol, a családos misével kapcsolatos szervezési feladatok összefogásával teszik a kicsiknek is élvezhetővé a vasárnapokat. Plébániai szolgálatuk mellett szívügyüknek tekintik a keresztény közösségek támogatását a Természetes Közösségfejlődés eszközrendszerének magyarországi meghonosításával.

 

Forrás: haromkiralyfi.hu

OSense O-Sense