Események év szerintESEMÉNYNAPTÁR


MÁRC

28

  ETK-Eduvital oktatás 20. félév
Egészségtudományi Kar + online
16:30

További események...

 

Támogasson minket!


Adója 1%-ával Ön is támogathatja
az EDUVITAL tevékenységét!

Alapítványunk adószáma: 18732168-1-42

Köszönjük!

 


 

Oldalainkat 47 vendég és 0 tag böngészi


Sport Egészség 2014

 

Az Akadémikus, az Olimpiai Bajnok és az ÉSWS SE

Hogy mi a közös? Hát az esemény és a helyszín. Április 25-én a Gárdonyi Géza Gimnázium aulájában, az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatika SE (ÉSWS SE) és az Eduvital Nonprofit Egészségnevelő Társaság közös szervezésében kezdetét vette a Sport Egészség 2014 népszerű, tudományos tájékoztató sorozat, ahol előadóként Falus András professzor, mint előadó és Nagy Tímea párbajtőr Olimpiai Bajnok és hatszoros világbajnok volt a vendégünk. Falus professzor nagyon szemléletesen avatta be a hallgatóságot a genetika rejtelmeibe és hívta fel a figyelmünket, hogy a sporttevékenység milyen módon képes befolyásolni életünket, és a szüleinktől öröklött tulajdonságainkon túl hogyan hat mindennapos viselkedésünk környezetünkre és utódainkra is. Az előadáson többségében az ÉSWS SE sportolói, hozzátartozói, vettek részt, bár jöttek vendégek Pilisvörösvárról, Szigetszentmiklósról és Budapestről is. Sajnáljuk, hogy Érdről kevesebben voltak, annak ellenére, hogy a rendezvény ingyenes volt, és széles körben meghirdettük. Falus professzor előadása után, Nagy Tímea olimpiai bajnokkal kötetlen beszélgetés alakult ki, arról hogy miként is találkozott a választott sportágával, milyen sportoló volt Ő gyermek korában, hogyan lehet valaki a világon a legjobb. Személyében egy hihetetlenül szerény, határozott, tudatos sportolót ismerhettünk meg, és nem utolsó sorban egy kellemes beszélgető partnert. Jó volt hallgatni, amikor Sokorai Viktor kung fu világbajnokkal cseréltek véleményt, a győzni akarásról és a nagy titokról, ami mindenkiben felmerülő kérdés, hogy miként is lesz valakiből Olimpiai és Világbajnok. Mint az előre borítékolható volt, a két bajnok jól megértette egymást. Minden hallgatónak nagyon nagy élményt jelentett az előadás sorozat első állomásán részt venni.


Aki most nem tudott eljönni, annak üzenjük és hívjuk; lesz még folytatás, májusban még két eseményt tervezünk, majd ősszel még hármat. Célunk, hogy minden vendégünk bővülő információs tudással távozzon az előadások után, a sportolók tudatosabban állhassanak a hétköznapok elé, az edzők szélesebb körű tudással foglalkozhassanak a rájuk bízott tanítványokkal és a szülők célzottan tudják segíteni gyermekeiket a sportolásban és a minden napokban.


A következő két esemény:

  • Május 16.
    Dr. Somhegyi Annamária: A Mozgás hatása a fejlődő emberi szervezetre
     
  • Május 23.
    Schmidt Judit, Kovács Judit: Helyes táplálkozás vs testkép és evészavarok

Mindkét eseményre, vendégként híres sportolókat szeretnénk meghívni, akiktől lehet kérdezni tapasztalataikról, életükről, felkészülésükről a győzelemre.


Helyszín: 2030 Érd Gárdonyi Géza u 1. Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium aulája.

Az előadás kezdete: 18.00


Az eseményre regisztrálni lehet az www.esws.hu weboldalon a Sportegészség 2014 eseménynél.
Regisztrációtól függetlenül is várunk minden kedves érdeklődőt.

 

Balogh Péter, ÉSWS SE

Forrás: Érdi Lap
 

(A teljes méretű kép megtekintéséhez kattintson a kis képre!)

  • Erd_140425

OSense O-Sense