Események év szerintESEMÉNYNAPTÁR


MÁRC

28

  ETK-Eduvital oktatás 20. félév
Egészségtudományi Kar + online
16:30

További események...

 

Támogasson minket!


Adója 1%-ával Ön is támogathatja
az EDUVITAL tevékenységét!

Alapítványunk adószáma: 18732168-1-42

Köszönjük!

 


 

Oldalainkat 45 vendég és 0 tag böngészi


EDUVITAL szekció a Magyar orvosok, gyógyszerészek és szakdolgozók VIII. Világtalálkozóján

 

A Magyar Egészségügyi Társaság és a Pécsi Tudományegyetem közös rendezvényeként került sor Pécs városában a Magyar orvosok, gyógyszerészek és szakdolgozók VIII. Világtalálkozójára 2014. augusztus 13 és 17. között.

A találkozón plenáris ülések, szekcióülések és kötetlen beszélgetések adtak lehetőséget eszmecserére a Kárpát-medencéből és a világ más tájairól érkezett mintegy száz szakember számára.

A plenáris előadások egyikeként  Falus András adott elő: Populációgenetika, etnikumok, népesedés címmel (mellékelve).

A magyarságot összefogó, határokat átívelő és  multidiszciplinaritást közvetítő rendezvényen az EDUVITAL Nonprofit Egészségnevelési Társaság önálló szekcióülés keretében is képviseltette magát: Mozgalom az egészségtudatosság szolgálatában címmel öt, egyenként 15 perces szakmai előadásra került sor Dr. Kellermayer Miklós és Dr. Falus András elnöklésével.

Az szekció első előadását Dr. Somhegyi Annamária tartotta, aki a "Gyermekeink egészsége az iskolában: mindennapi testnevelés hatékonyan" című előadásában a jelenlegi helyzetkép és hasznos szakmai tapasztalatok közlése mellett a bevezetés alatt álló és a gyakorlatban alkalmazható szakmai aktualitásokat (pl. Mindennapi testnevelés) ismertette meg a nagyszámú hallgatósággal.

Másodikként Antal Emese "Igaz vagy hamis? Tények és tévhitek a táplálkozással és folyadékbevitellel kapcsolatban" címmel tartott előadást, melyben segített eligazodni a témával kapcsolatos információhalmaz közepette, és a tévhitek tisztázásán túl szemléltető példákat és tanácsokat tárt a közönség elé.

Magyar Judit  "'Krétakör' az iskolában - avagy szülők és pedagógusok kapcsolata az iskolapszichológus szemével" című előadása feltárta mind a szülők, mind a pedagógusok iskolai szempontjait és hasznos gyakorlati tanácsokat fogalmazott meg, melyek segítenek mindkét csoport közös céljának, a gyermekek egészséges és boldog fejlődésének előmozdításában.

A negyedik előadást Pozsvai Dórától hallhatták a résztvevők "Bullying - a rejtett kórok" címmel. Az előadó a gyerekközösségekben előforduló bántalmazási jelenség szemléltető bemutatásán, az egyénre, valamint szűkebb és tágabb környezetre gyakorolt hatásokon túl a felismerés és megelőzés kérdéseire is hangsúlyt fektetett.

A szekcióülést Szlankó János "Kockázatfelmérés és tanácsadás az e-health segítségével" című előadása zárta, melyben bemutatta a Preventissimo on-line kockázatelemző rendszert, ami a személyre szabott kockázati és védőtényezők megmutatása és azok magyarázata mellett egészségterv összeállításában is segítséget nyújt.

A szekcióülés  népes hallgatósága megtöltötte az előadótermet, az EDUVITAL külön örömére szolgál, hogy határon inneni és túli körökben is sikerült a komplex egészségnevelés témáival megismertetni a Világtalálkozó résztvevőit.

 

Letölthető előadás:

pdf Falus András: Populációgenetika, etnikumok, népesedés

 

OSense O-Sense