Események év szerintESEMÉNYNAPTÁR


MÁRC

28

  ETK-Eduvital oktatás 20. félév
Egészségtudományi Kar + online
16:30

További események...

 

Támogasson minket!


Adója 1%-ával Ön is támogathatja
az EDUVITAL tevékenységét!

Alapítványunk adószáma: 18732168-1-42

Köszönjük!

 


 

Oldalainkat 59 vendég és 0 tag böngészi


Vas utcai délutánok - éves összefoglaló

 

Az ETK-EDUVITAL előadássorozat immár a 7. félévét zárta 2015 decemberben. A 2015-ös évről részletes összegzést készített Dr. Urbán Veronika főiskolai tanár, a Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar, Alapozó Egészségtudományi Intézet, Morfológiai és Fiziológiai Tanszékének munkatársa.

 

AZ ELŐADÁSSOROZAT 6. FÉLÉVÉNEK ELŐADÁSPÁRJAI

(2014/15 tanév II. féléve)

Az előadáspárok a 2014/2015 tanév II. félévben, az ETK-Eduvital előadássorozat 6. félévében, négy témakörben, illetve alkalomhoz kapcsolódóan szerveződtek: ŐSSEJTEK, COHEHRE KONFERENCIA, A FÉNY NEMZETKÖZI ÉVE, A CSALÁDOK NEMZETKÖZI NAPJA. Különlegességekben bővelkedett ez a félév. Rendhagyó volt, hogy többnyire más események köré szerveződtek az előadások, illetve más programsorozatokhoz csatlakoztunk több témával. Így áprilisban az Egészségtudományi Karon szervezett COHEHRE Konferencián nemzetközi szinten is be tudtuk mutatni az EDUVITAL NET működését és egészségnevelési koncepcióját. Szintén áprilisban a Fény Nemzetközi Éve eseménysorozathoz csatlakoztunk, májusban a Családok Nemzetközi Napja adta az előadáspár aktualitását. A külső előadókat, az EDUVITAL NET kérte fel, a belső előadásokat a Kar oktatói vállalták. Az egyik előadás mindig kicsit elméletibb, a másik inkább gyakorlati volt, a konferencián az Eduvital NET résztvevői vettek részt. Az előadáspárok megtartására és az azt követő beszélgetésekre péntek délutánonként, 14 órakor került sor, a 428-as, illetve a 30-as teremben. Többnyire csaknem teltházzal, külső és belső vendégekkel hallgattuk az előadáspárokat. Számos kérdés hangzott el, érdekes beszélgetések indultak a szakértőkkel a formális előadások után. 

 

AZ ELŐADÁSSOROZAT 7. FÉLÉVÉNEK ELŐADÁSPÁRJAI

(2015/16 tanév I. féléve):

Az előadáspárok a 2015/2016 tanév I. félévben, az előadássorozat hetedik félévében is négy témakörben szerveződtek:  TEST-TARTÁS, MEG NEM FOGANT/SZÜLETETT GYERMEKEK, TEST ÉS LÉLEK, ÉLELMISZEREINK. A 25. előadáspárral jubiláltunk a félév végére.

Ebben a félévben is azonos számban szerepeltek külső és belső előadók. Az előadások sikerét mutatja a tény, hogy két olyan alkalom is volt, amikor a hallgatóság alig fért a terembe (fényképek).

Külön öröm volt, hogy 2015-ben a Kar dékánja és egyik dékánhelyettese is vállalt ETK-Eduvital előadást. 

 

A teljes beszámoló letölthető pdf formátumban >>>

 

OSense O-Sense