Események év szerintESEMÉNYNAPTÁR


MÁRC

28

  ETK-Eduvital oktatás 20. félév
Egészségtudományi Kar + online
16:30

További események...

 

Támogasson minket!


Adója 1%-ával Ön is támogathatja
az EDUVITAL tevékenységét!

Alapítványunk adószáma: 18732168-1-42

Köszönjük!

 


 

Oldalainkat 44 vendég és 0 tag böngészi


EDUVITAL ELŐADÁSSOROZAT PESTSZENTIMRÉN

 

2015 őszén négy alkalommal összesen nyolc előadásnak adott otthont a pestszentimrei baptista imaház és közösségi otthon, amelyet az imrei Békéssy Asztaltársaság szervezett. A sorozattal a pestszentimrei védőnők, óvónők, pedagógusok, orvosok, népművelők és lelkészek a következő generáció neveléséhez kívántak tudást és inspirációt szerezni, ami meg is történt. 

Az október 12-én kezdődött sorozat első előadását Dr. Falus András (Széchenyi-díjas magyar immunológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az EDUVITAL társalapítója és vezetője) tartotta Mit öröklünk és mit nem? Életmód és tudatos epigenetika címmel. Az előadó világosan bemutatta az egészséges életmód kialakításának rendkívüli fontosságát. Utána A mozgás egészségre gyakorolt hatása című előadásában Dr. Somhegyi Annamária (az Országos Gerincgyógyászati Központ prevenciós igazgatója) nagyon gyakorlatisan hívta fel a figyelmet az egészséges mozgás, ülés és tartás módjaira és gyakorlataira. Előadásának végén hangulatos gyakorlatokkal záródott az est.

Október 19-én Dr. Purebl György (a Semmelweis Egyetem ÁOK, Magatartástudományi Intézet, klinikai igazgatóhelyettese) két külön témában tartott előadást. Először Alvás és egészség címmel az alvással kapcsolatos szokások és kutatások rengetegjébe engedett betekintést. Utána pedig A családi közösség, fenntart vagy behálóz címmel a családi kapcsolatok egészséges és egészségtelen modelljeit és gyakorlatát mutatta be.

November 16-án Antal Emese (dietetikus, szociológus, a TÉT Platform szakmai vezetője) Egészséges táplálkozás, elhízás és társadalom címmel tartott előadásában a hallgatóság szembesült a táplálkozás alapvető fontosságával. Utána Pozsvai Dóra (iskolapszichológus) Bántalmazás gyerekközösségben címmel megtartott előadása a gyerekbántalmazás kevésbé ismert oldalaira is ráirányította a figyelmet.

Végül, a november 23-án záródó sorozatban először Dr. Tompa Anna (a Semmelweis Egyetem, Népegészségtani Intézet igazgatóhelyettese) Mérgezések, környezeti ártalmak címmel megtartott előadásában korunk veszélyeztetettségének komplexitását mutatta be. Zárásként pedig Szalai Dömötör Tamás (pszichológus, pár- és családterapeuta, a Semmelweis Egyetem Mentális Egészségtudományok doktori iskolájának oktatója) a stressz, stresszkezelés titkairól és fortélyairól beszélt a hallgatóságnak.

A helyi értelmiségieket összefogó társaság különösen is hálás az előadók által nyújtott ismeretekért és tudásért, amely jelentősen segített abban, hogy mindannyian felkészültebben végezzük a gyermekek, fiatalok és felnőttek között végzett munkánkat.

Háló Gyula, szervező

 

KÉPEK AZ ELŐADÁSOKRÓL:

  • 1.PureblGy
  • 2.PozsvaiD
  • 3.TompaA
  • 4.SzalaiDT

 

Az előadások a 18. kerület hírportálján >>> 

Az első előadáson készült videó >>>

 

OSense O-Sense