Események év szerintESEMÉNYNAPTÁR


MÁRC

28

  ETK-Eduvital oktatás 20. félév
Egészségtudományi Kar + online
16:30

További események...

 

Támogasson minket!


Adója 1%-ával Ön is támogathatja
az EDUVITAL tevékenységét!

Alapítványunk adószáma: 18732168-1-42

Köszönjük!

 


 

Oldalainkat 56 vendég és 0 tag böngészi


EGÉSZSÉGBIOLÓGIAI TANULMÁNYI VERSENY 2019

 

"A gyermekek fődoktor bácsija”

              Egészségbiológiai tanulmányi verseny a prevencióról                

 

90 éve, 1929. október 23-án hunyt el Heim Pál, a magyar gyermekgyógyászat egyik legmeghatározóbb személyisége. A „gyermekek fődoktor bácsija” (Est, 1929. október 24-i száma) gyermekvédelemmel is foglalkozott, megszervezte a "kékkeresztes" védőnői szolgálatot, mivel a gyermekek ápolását és szakavatott ellátását a gyógyulás egyik legfontosabb tényezőjének tekintette. Nevét kórház viseli Budapesten. Kutatási területe a csecsemők fiziológiája és patológiája, a csecsemők táplálkozási ártalmai, a koraszülöttek speciális gondozásának kérdései, a koraszülöttek folyadék- és ásványianyag-háztartási zavarai, a tuberculin-allergia volt. Kiemelten fontosnak tartotta a megelőző-, felvilágosító- és nevelőmunkát. 

A TANTUdSZ ifjúsági egészségnevelési programban résztvevő tanárok, egyetemi hallgatók és középiskolás kortárs segítők, valamint az EDUVITAL Nonprofit Egészségnevelési Társaság lelkes munkatársai és a veszprémi Lovassy László Gimnázium biológiatanárai ugyancsak a prevenciót, a gyermekek körében végzett felvilágosító, nevelő munkát tekintik egyik kiemelt tevékenységüknek, céljuknak. Ezért úgy emlékezünk Heim Pál doktor úrra, hogy egészségbiológiai tanulmányi versenyt hirdettünk a középiskolák 11. osztályos diákjainak, melynek központi témája az egészségügyi prevenció

 

Kedves Kollégák és Diákok!

Hamarosan elérkezik az egészségbiológiai versenyünk döntőjének az időpontja. Remélem, mindenki izgatottan várja s készül is.

Emlékeztetőül  a versenykiírás döntőre vonatkozó információi:

A 2. forduló, egyben döntő időpontja: 2019. október 11. 
Helyszíne: Budapest Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar, Vas u. 17, 1088

A verseny anyaga:

 1. A középiskolai tananyagból:
  • az ember teste és egészsége
  • az emberi magatartás és etológia
  • környezet és egészség
 2. A magyarországi védőoltások – önálló irodalmazás                                                                      

A verseny érdekes, játékos, komoly és kreativitást is igénylő feladatokból áll.

 • Első forduló: A 12 csapat először tesztes jellegű feladatsort old meg, valamint egy játékos, a kockázatot sem nélkülöző játékos feladatban vesz részt
 • Második forduló: a legjobb 6 csapat jut tovább, ahol a feladatok között szerepet kap a tényfeltárás, esetelemzés, az idevágó közösségi médián megjelenő hírek értékelése, kreativitást igénylő feladat stb. 
 • Harmadik forduló = döntő: végül 3 csapat jut a döntőbe, ahol pl. vitákban kell helyt állniuk a versenyzőknek egyéb izgalmas megpróbáltatások mellett.A döntőbe jutott 3 csapat max. 5 percben bemutatja az írásban beadott pályamunkáját is, ennek előadásmódját is értékeli a zsűri.

A verseny  9:30-kor kezdődik. Kérjük a versenyzőket és tanáriakat, hogy 9:10-ig érkezzenek meg a helyszínre. (A termet még nem tudjuk, a portán lesz majd segítő, aki kalauzolja az érkezőket)

Várhatóan 15:15-15-30-ig fog tartani. Ebédet minden résztvevő fog kapni az ETK épületében lévő étteremben.

Sikeres készülődést kívánunk! 

Szeretettel várjuk a csapatokat!

Üdvözlettel: a Szervezők

 

OSense O-Sense