Események év szerintESEMÉNYNAPTÁR


MÁRC

28

  ETK-Eduvital oktatás 20. félév
Egészségtudományi Kar + online
16:30

További események...

 

Támogasson minket!


Adója 1%-ával Ön is támogathatja
az EDUVITAL tevékenységét!

Alapítványunk adószáma: 18732168-1-42

Köszönjük!

 


 

Oldalainkat 35 vendég és 0 tag böngészi


Látogatás Hejőkeresztúron és Hejőszalontán

 

Falus András június 11-én K. Nagy Emese igazgatónő meghívására látogatást tett az integrált oktatási koncepciójáról világhírű Hejőkeresztúri általános iskolában (lásd lent), majd előadást tartott és beszélgetésben vett részt a szomszédos Hejőszalontán roma lakosoknak. A beszélgetés során az örökölt és a szerzett tulajdonságok szerepéről valamint az életmód jelentőségéről esett szó.
 
A hejőkeresztúri iskola
A Borsod egyik hátrányos térségében található hejőkeresztúri iskola vonzáskörzete Hejőkeresztúr, Hejőszalonta és Szakáld községek. Az iskola tanulói létszáma már évek óta 230 körül mozog, viszont a roma és nem roma tanulók arányában fokozatos változás figyelhető meg, amelynek egyik jele, hogy az 1990-es évek 27%-os roma tanuló aránya mára 58%-ra emelkedett. Jellemző továbbá, hogy a tanulók 73%-a hátrányos helyzetű, 6%-a állami gondozott és 8%-a sajátos nevelési igényű.  
Az iskola a Miskolci Egyetem bázisintézménye, Géniusz tehetségpont és a Komplex Instrukciós Program vezető iskolája.
Az intézmény fő célkitűzései között szerepel a szülőkkel való kapcsolat ápolása, szorosabbá tétele, amelynek egyik útja, hogy az iskola olyan programokat kínál, ahol a diák-szülő-pedagógus hármas harmonikus együttléte biztosítható, és amely közös élmények a családok és az iskola közötti kapcsolatot erősítik és a különböző generációkat közelebb hozzák egymáshoz. Feladatuknak tekintik tanulóik iskolai sikerhez juttatását, ezzel alapozva meg azt a törekvésüket, hogy az életben boldogulni tudó, sikeres diákokat bocsássanak ki az iskola falai közül. 
Az iskola célja, hogy az eredményes oktató-nevelő munka szolgálatába állítsa az egyéni bánásmód különböző formáit, úgy a tehetséges, mint a felzárkóztatást igénylő gyermekeknél. Arra törekednek, hogy minden gyermek a neki megfelelő oktatásban és nevelésben részesüljön. Cél, hogy a hejőkeresztúri általános iskolában a gyerekek optimista életszemléletű, egymásra odafigyelő, toleráns, az új iránt fogékony, a természetes környezetet védő, a nemzeti és helyi hagyományokat ápoló, szilárd ismeretekkel rendelkező fiatalokká váljanak. 
Az intézmény három program köré szervezi tevékenységét:
• A heterogén tanulói csoport kezelésére alkalmas Komplex Instrukciós Program 
• Logikai és táblajáték-foglalkozások. 
• A szülőkkel történő együttműködést célzó Generációk Közötti Párbeszéd Program.
 
Képgaléria
 
  • Hejo_1
  • Hejo_2
  • Hejo_3
 
OSense O-Sense